Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polpeti iz tune in krompirja s tzatziki omako

Tunini polpeti s krompirjem in osvežilno tzatziki omako – preprost in okusen obrok za vsak dan.
0

Če si ljubitelj ribjih okusov, bo to kosilo pravi hit. Polpeti iz tune in krompirja so izjemno preproste za pripravo, a hkrati polnega okusa. Sveža tzatziki omaka jih čudovito dopolni – jed, ki zadiši po morju, a je pripravljena v 25 minutah.

Zlato zapečeni tunini polpeti iz krompirja in tune, postreženi z osvežilno tzatziki omako in limono

Sestavine (za 2 osebi)

Za polpete

  • 2 srednje velika krompirja

  • 1 konzerva tune v olju (160 g, odcejena)

  • 1 jajce

  • 2 žlici drobtin + za paniranje

  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

  • sol in poper po okusu

  • olje za peko 

Za tzatziki omako

  • 150 g grškega jogurta

  • ½ sveže kumare

  • 1 strok česna

  • 1 žlička oljčnega olja

  • sol, poper, limonin sok po okusu

Postopek priprave

  1. Krompir olupi, nareži na kocke in skuhaj v osoljeni vodi do mehkega (12 minut). Dobro odcedi in pretlači v pire.

  2. K krompirju dodaj tuno, jajce, drobtine, peteršilj, sol in poper. Dobro premešaj.

  3. Iz mase oblikuj polpete in jih po povaljaj v drobtinah za hrustljavo skorjico.

  4. Speci jih v ponvi na malo olja.

  5. Pripravi tzatziki: kumaro naribaj, rahlo posoli in pusti nekaj minut, da spusti vodo. Ožemi jo in zmešaj z jogurtom, česnom, oljčnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.

  6. Postrezi polpete s tzatziki omako in morda še z listnato solato ali pita kruhom.

Če želiš še bolj svež okus, dodaj v maso za polpete nekaj limonine lupinice ali kapljico gorčice za rahlo pikantnost.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo