Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski file s šampinjoni in tartufato

Svinjski file v omaki s šampinjoni in tartufato – kremasto, aromatično kosilo za razvajanje med tednom.
0

Za prvi dan v tednu si privoščiš nekaj, kar zveni kot iz restavracije, a je pripravljeno v 20 minutah. Tartufata – omaka iz tartufov in gob – se odlično poda k nežnemu svinjskemu fileju. Postrežeš ga lahko z mehkim pire krompirjem ali sveže kuhanimi testeninami.

Svinjski file z nežno omako iz smetane, šampinjonov in tartufate, postrežen z zeliščnim posipom.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g svinjske ribice

  • 1 žlica tartufate 

  • 100 ml sladke smetane za kuhanje

  • 1 manjša šalotka 

  • 3 šampinjone

  • 1 žlica oljčnega olja

  • sol, sveže mlet poper po okusu

  • (neobvezno) parmezan ali zelišča za posip

Postopek

  1. Ribico nareži na medaljone, rahlo potolči z dlanjo, posoli in popopraj.

  2. V ponvi segrej olje in fileje na hitro popeci z obeh strani (vsaka stran 3 minute), nato jih vzemi iz ponve in pokrij.

  3. Na isti maščobi popraži drobno sesekljano šalotko. Dodaj tartufato, narezane šampinjone, premešaj, nato prilij smetano.

  4. Kuhaj nekaj minut, da se omaka rahlo zgosti. Vmešaj fileje nazaj in jih še kratko poduši v omaki (4 minute).

  5. Postrezi s prilogo in po želji potresi z naribanim parmezanom ali zelišči.

Za bolj intenziven okus tartufate jo dodaj tik pred koncem, žličko pa lahko zamešaš tudi v krompirjev pire – luksuz v minuti!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo