Za prvi dan v tednu si privoščiš nekaj, kar zveni kot iz restavracije, a je pripravljeno v 20 minutah. Tartufata – omaka iz tartufov in gob – se odlično poda k nežnemu svinjskemu fileju. Postrežeš ga lahko z mehkim pire krompirjem ali sveže kuhanimi testeninami.
Sestavine (za 2 osebi)
-
300 g svinjske ribice
-
1 žlica tartufate
100 ml sladke smetane za kuhanje
-
1 manjša šalotka
3 šampinjone
-
1 žlica oljčnega olja
-
sol, sveže mlet poper po okusu
-
(neobvezno) parmezan ali zelišča za posip
Postopek
-
Ribico nareži na medaljone, rahlo potolči z dlanjo, posoli in popopraj.
-
V ponvi segrej olje in fileje na hitro popeci z obeh strani (vsaka stran 3 minute), nato jih vzemi iz ponve in pokrij.
-
Na isti maščobi popraži drobno sesekljano šalotko. Dodaj tartufato, narezane šampinjone, premešaj, nato prilij smetano.
-
Kuhaj nekaj minut, da se omaka rahlo zgosti. Vmešaj fileje nazaj in jih še kratko poduši v omaki (4 minute).
-
Postrezi s prilogo in po želji potresi z naribanim parmezanom ali zelišči.
Za bolj intenziven okus tartufate jo dodaj tik pred koncem, žličko pa lahko zamešaš tudi v krompirjev pire – luksuz v minuti!
Ni komentarjev
Objavite komentar