Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine z bučkami, limono in rikoto

Poletni špageti z bučkami, rikoto in limono – hitro kosilo z osvežilnim okusom in kremasto omako.
0

Preprosta jed, ki osveži. Popolna za leno soboto, ko si zaželiš nekaj lahkega, a vseeno polnega okusa. Kremasta rikota in svežina limone se čudovito ujameta z nežno popečenimi bučkami.

Krožnik špagetov z bučkami, rikoto in svežo baziliko

Sestavine (za 2 osebi)

  • 180 g špagetov

  • 1 večja bučka

  • 120 g rikote

  • 1 limona (sok in naribana lupinica)

  • 1 žlica oljčnega olja

  • sol, poper po okusu

  • sveža bazilika

Postopek priprave

  1. Testenine skuhaj v slanem kropu po navodilih na embalaži. Prihrani približno 200 ml vode od kuhanja.

  2. Bučko nareži na tanke polmesece. Na žlici olja jo v ponvi nežno popeci, da se zmehča in rahlo obarva.

  3. V skledo dodaj polovico rikote, limonin sok in lupinico. Vmešaj še malo vode od testenin, da dobiš svilnato teksturo omake.

  4. Testenine odcedi in jih zmešaj z bučkami ter rikotino omako. Začini po okusu.

  5. Postrezi takoj, dodaš preostanek rikote in posuješ še s svežo baziliko.

Bučke lahko na hitro popečeš na žaru za dodaten dimljen okus. Če nimaš rikote, jo lahko nadomestiš s kremnim sirom.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo