Preprosta jed, ki osveži. Popolna za leno soboto, ko si zaželiš nekaj lahkega, a vseeno polnega okusa. Kremasta rikota in svežina limone se čudovito ujameta z nežno popečenimi bučkami.
Sestavine (za 2 osebi)
-
180 g špagetov
-
1 večja bučka
-
120 g rikote
-
1 limona (sok in naribana lupinica)
-
1 žlica oljčnega olja
-
sol, poper po okusu
-
sveža bazilika
Postopek priprave
-
Testenine skuhaj v slanem kropu po navodilih na embalaži. Prihrani približno 200 ml vode od kuhanja.
-
Bučko nareži na tanke polmesece. Na žlici olja jo v ponvi nežno popeci, da se zmehča in rahlo obarva.
-
V skledo dodaj polovico rikote, limonin sok in lupinico. Vmešaj še malo vode od testenin, da dobiš svilnato teksturo omake.
-
Testenine odcedi in jih zmešaj z bučkami ter rikotino omako. Začini po okusu.
-
Postrezi takoj, dodaš preostanek rikote in posuješ še s svežo baziliko.
Bučke lahko na hitro popečeš na žaru za dodaten dimljen okus. Če nimaš rikote, jo lahko nadomestiš s kremnim sirom.
Ni komentarjev
Objavite komentar