Okusna, nekoliko dimljena enolončnica, kjer se poletni paradižniki in pečena paprika povežejo v svilnato osnovo, leča pa poskrbi za hranljivost. Odlična za lahkoten, a polnovreden nedeljski obrok.
Sestavine (za 2–3 osebe)
-
1 večja čebula
-
2 stroka česna
-
2 podolgovati rdeči papriki
-
400 g pelatov (1 konzerva)
-
100 g rjave leče (predhodno namočene ali iz pločevinke)
-
1 žlica paradižnikovega koncentrata
-
500 ml zelenjavne osnove ali voda +1 jušna kocka
-
1 žlička dimljene paprike
-
1 žlica oljčnega olja
-
sol, poper po okusu
-
svež peteršilj za posip
Postopek priprave
-
Na olju popraži sesekljano čebulo in rdečo papriko narezano na rezine. Dodaj sesekljan česen in dimljeno papriko.
-
Primešaj paradižnikov koncentrat in pretlačene pelate. Kuhaj nekaj minut.
-
Dodaj zelenjavno osnovo in lečo. Kuhaj 25 minut (če uporabiš že kuhano lečo, le 10 minut), dokler se okusi ne povežejo.
-
Začini s soljo, poprom in po želji z nekaj kapljicami limoninega soka za ravnotežje.
-
Postrezi s svežim peteršiljem in kosom kruha ali popečenimi kruhki.
Enolončnica je odlična tudi ohlajena ali kot osnova za omako k testeninam. Namesto leče lahko uporabiš čičeriko ali belo fižolovo zrnje.
Ni komentarjev
Objavite komentar