Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Paradižnikova enolončnica s pečeno papriko in lečo

Poletna enolončnica z lečo in zelenjavo – hranljivo, lahko in hitro pripravljeno kosilo, ki je kot nalašč za nedeljsko sprostitev.
0

Okusna, nekoliko dimljena enolončnica, kjer se poletni paradižniki in pečena paprika povežejo v svilnato osnovo, leča pa poskrbi za hranljivost. Odlična za lahkoten, a polnovreden nedeljski obrok.

Skleda poletne enolončnice z lečo, korenjem in bučko, postrežena z žlico in svežim peteršiljem

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 1 večja čebula

  • 2 stroka česna

  • 2 podolgovati rdeči papriki

  • 400 g pelatov (1 konzerva)

  • 100 g rjave leče (predhodno namočene ali iz pločevinke)

  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata

  • 500 ml zelenjavne osnove ali voda +1 jušna kocka

  • 1 žlička dimljene paprike

  • 1 žlica oljčnega olja

  • sol, poper po okusu

  • svež peteršilj za posip

Postopek priprave

  1. Na olju popraži sesekljano čebulo in rdečo papriko narezano na rezine. Dodaj sesekljan česen in dimljeno papriko.

  2. Primešaj paradižnikov koncentrat in pretlačene pelate. Kuhaj nekaj minut.

  3. Dodaj zelenjavno osnovo in lečo. Kuhaj 25 minut (če uporabiš že kuhano lečo, le 10 minut), dokler se okusi ne povežejo.

  4. Začini s soljo, poprom in po želji z nekaj kapljicami limoninega soka za ravnotežje.

  5. Postrezi s svežim peteršiljem in kosom kruha ali popečenimi kruhki.

Enolončnica je odlična tudi ohlajena ali kot osnova za omako k testeninam. Namesto leče lahko uporabiš čičeriko ali belo fižolovo zrnje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo