Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sladica Robert Redford – kremasta klasika v čast filmski legendi

Kremasta retro sladica iz Amerike – Sladica Robert Redford z orehi, pudingom in smetano, preprosta in očarljiva.

Preprosta retro sladica iz Amerike, ki združuje hrustljavo osnovo, čokoladni puding in nežno smetano. V čast Robertu Redfordu, večnemu filmskemu obrazu elegance.

Chocolate Delight

V spomin na Roberta Redforda, enega največjih igralcev in filmskih ustvarjalcev, ti predstavljam sladico, ki nosi njegovo ime. V 70. letih je v Ameriki zaslovela kot Robert Redford Dessert oziroma Chocolate Lush – lahkotna, kremasta in neverjetno okusna sladica, ki se pripravlja v plasteh. Gre za retro klasiko, ki je tako preprosta, da jo lahko pripravi prav vsak, a hkrati dovolj posebna, da navduši ob praznikih in slavjih.

Sestavine (za pekač 25 × 30 cm)

Osnova

  • 200 g moke

  • 150 g masla

  • 120 g grobo mletih orehov

Prva krema

  • 250 g kremnega sira (npr. Philadelphia)

  • 80 g sladkorja v prahu

  • 250 ml sladke smetane

Druga krema

  • 2 vrečki čokoladnega pudinga

  • 700 ml mleka

Zaključek

  • 250 ml sladke smetane

  • naribana čokolada za posip

Better Than Robert Redford

Postopek priprave

  1. Pripravi osnovo
    Maslo nareži na kocke in ga skupaj z moko ter grobo mletimi orehi vgneti v krhko testo. Maso enakomerno razporedi po pekaču in peci pri 180 °C približno 15 minut, da postane rahlo zlato zapečena. Popolnoma ohladi.

  2. Prva krema
    Kremni sir zmešaj s sladkorjem v prahu, nato pa nežno vmešaj stepeno smetano. Namaži na ohlajeno osnovo.

  3. Druga krema
    Čokoladni puding pripravi z mlekom po navodilih na vrečki in ga enakomerno razporedi čez prvo kremo. Pusti nekaj minut, da se strdi.

  4. Zaključek
    Čez vse premaži še plast stepene smetane in posuj z naribano čokolado.

  5. Ohlajanje
    Sladico postavi v hladilnik za vsaj 3–4 ure, še bolje čez noč, da se plasti lepo povežejo.

Sladico lahko pripraviš tudi v posameznih kozarcih ali kozarčkih za vlaganje – tako bo vsak gost dobil svojo mini porcijo. Poleg čokolade se odlično poda tudi kombinacija vanilijevega in čokoladnega pudinga za bolj razgiban okus. Za dodatno razkošje pa jo lahko obogatiš še s posipom iz grobo mletih orehov.

Če te je navdušila ta kremasta retro klasika, pokukaj še v mojo zbirko PDF-izdaj Kuhla, kjer najdeš preproste, hitre in preverjene recepte za vsak dan. Sladice, kosila in malce posebnih idej – vse na enem mestu. 👉 [Odkrij ponudbo v trgovini Bistvo]

FAQ

1. Zakaj se sladica imenuje po Robertu Redfordu?
Ime je nastalo v 70. letih v ZDA, ko je bil Robert Redford na vrhuncu svoje kariere. Sladica je veljala za tako dobro, da je bila “boljša kot Robert Redford”.

2. Ali lahko sladico pripravim brez orehov v osnovi?
Seveda, orehe lahko izpustiš ali jih nadomestiš z mandlji, lešniki ali pa jih povsem izpustiš.

3. Kateri puding je najboljši za to sladico?
Najpogosteje se uporablja čokoladni instant puding, lahko pa kombiniraš tudi z vanilijevim za bolj raznolik okus.

4. Kako dolgo mora sladica stati v hladilniku?
Vsaj 3–4 ure, najbolje pa čez noč, da se plasti lepo povežejo in okusi razvijejo.

5. Ali lahko sladico pripravim vnaprej?
Da, pripraviš jo lahko en dan prej, saj je po ohlajanju še boljša in bolj čvrsta.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo