Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Borovničeve pite "drobljenček"

Mini borovničeve pite z maslenim testom, sadnim nadevom in hrustljavim drobljencem. Preprosta, domača sladica za vse letne čase.

Obstajajo sladice, ki ne potrebujejo veliko razlage – že prvi grižljaj pove vse. Te mini borovničeve pite so ravno takšne: majhne, krhke in polne domače topline. Masleno testo, sočen borovničevi nadev in hrustljav mandljev drobljenec na vrhu ustvarijo popolno harmonijo okusov, ki navduši v vsakem letnem času – poleti s svežimi borovnicami, pozimi pa kar iz zamrzovalnika.

To je tista sladica, ki jo pripraviš brez kompliciranja: preprosto testo, nekaj borovnic, pečica in čar domače kuhinje naredi svoje. Postrežene s sladkorjem v prahu, kepico vanilijevega sladoleda ali kar tako – še malo tople – so majhen grižljaj sreče, ki ga težko pozabiš.

Sestavine

(za približno 8 pit, Ø 8 cm)

Testo

  • 75 g mehkega masla (nesoljenega)

  • 50 g sladkorja

  • 1 manjši rumenjak

  • 100 g gladke moke

  • 30 g mletih mandljev

  • ⅓ žličke pecilnega praška

  • ščepec soli

Borovničevo polnilo

  • 125 g svežih borovnic

  • 1 žlička limoninega soka

  • 1 zravnana žlica sladkorja

  • ½ žličke koruznega škroba

Drobljenec

  • 60 g gladke moke

  • 30 g sladkorja

  • 35 g hladnega masla

  • 20 g sesekljanih mandljev

Za posip

  • sladkor v prahu

Postopek

  1. Maslo in sladkor penasto stepemo, nato primešamo rumenjak. Dodamo moko, mlete mandlje, pecilni prašek in sol ter na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in postavimo za krpol ure v hladilnik.

  2. Borovnice skupaj z limoninim sokom in sladkorjem segrejemo v manjši kozici. Koruzni škrob raztopimo v 1 žlički hladne vode, vmešamo med borovnice in na hitro prevremo, da se zgosti. Odstavimo in ohladimo.

  3. Za drobljenec med prsti zdrobimo moko, sladkor in hladno maslo, da nastanejo drobtine. Vmešamo še sesekljane mandlje.

  4. Testo razvaljamo in izrežemo kroge (pribl. 8 cm Ø). Položimo jih v modelčke za mafine – ni potrebno oblikovati robov.

  5. Na testo nadevamo borovničevo zmes in posujemo z drobljencem. Pečemo pri 185 °C približno 28–30 minut, da je drobljenec zlato zapečen.

  6. Popolnoma ohladimo, previdno odstranimo iz modela in posujemo s sladkorjem v prahu.

0.0/ 5 (0)

👉 Preizkusi še

Testo za poticoNor na piteSladko v kozarcuPehtranka

Akcija: PDF-ji KUHLA -20%

🛒 Spletna trgovina • PDF-ji KUHLA

−20%

Promo: draš̌ji PDF −20% 🎉 Vzemi svoje najljubše zbirke receptov KUHLA po znižani ceni. Kratek čas, velik prihranek.

*Popust velja na dražji PDF v košarici. Zaloga in trajanje akcije sta omejena.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo