Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Česnovi pečeni krompirjevi krhlji

Hrustljavi česnovi krompirjevi krhlji iz pečice z maslom in zelišči. Preprosta, a bogata praznična priloga iz adventnega sklopa KUHLA – Naj se blešči.

Česnovi pečeni krompirjevi krhlji so ena tistih prilog, ki vedno izginejo prve. Zunaj hrustljavi, znotraj mehki in polni okusa masla, česna in zelišč se odlično podajo k mesu, ribam ali kot samostojna jed z dobrim jogurtovim ali česnovim prelivom. So preprosti, a ravno zato popolni – brez kompliciranja, z maksimalnim učinkom.

Ta recept je del adventnega sklopa KUHLA – Naj se blešči, kjer so v ospredju jedi, ki jih lahko brez stresa postaviš na praznično mizo, pa bodo kljub temu delovale bogato in domače. Krompir je tukaj v svoji najboljši obliki – zlat, dišeč in nepremagljiv.

Sestavine (za 4 osebe)

• 800 g krompirja za peko
• 2 žlici oljčnega olja
• 1 žlica masla
• 3 stroki česna
• 1 čajna žlička sladke paprike
• sol in poper po okusu
• svež rožmarin ali timijan

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 210 °C.

  2. Krompir dobro operi in nareži na krhlje. Ne lupaj ga – lupina poskrbi za več okusa in hrustljavosti.

  3. V veliki skledi zmešaj krompir, oljčno olje, maslo, sesekljan česen, sladko papriko, sol in poper.

  4. Dodaj še vejice svežega rožmarina ali timijana.

  5. Krompir razporedi po pekaču v eni plasti, da se krhlji med peko ne prekrivajo.

  6. Peci 35–40 minut. Med peko jih enkrat premešaj, da se enakomerno zapečejo.

  7. Postrezi vroče, potresene z malo svežih zelišč.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo