Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Topli camembert z medom, orehi in brusnicami – najlažja praznična predjed, ki vedno navduši

Topli camembert: mehka, kremasta sredica, med, brusnice in orehi. Popolna praznična predjed v sklopu KUHLA – Naj se blešči in diši.

Topli camembert iz pečice je ena najbolj hvaležnih prazničnih predjedi – minimalen trud, maksimalen učinek. Ko se sir stopi do kremaste sredice, ga dopolnijo medena sladkoba, hrustljavi orehi in svežina brusnic. Postrežen s hrustljavim kruhom je popoln začetek prazničnega druženja.

Tako kot mnoge druge praznične klasike je tudi ta jed nepogrešljiv del projekta KUHLA – Naj se blešči in diši: elegantna, hitra in tako dobra, da jo boš zagotovo pripravil več kot enkrat v decembru.

Namig pred peko

Če želiš bolj karameliziran učinek, lahko camembert zadnji dve minuti prestaviš pod funkcijo žar (grill). Za piko na i dodaj kanček balzamične kreme ali sveže zmlet črni poper. Če želiš slano različico – med zamenjaj z zeliščnim oljčnim oljem in dodaj pinjole ali pistacije.

Sestavine (za 4–6 oseb)

  • 1 okrogli camembert (250 g) ali brie

  • 1–2 žlici medu

  • 2 žlici grobo sesekljanih orehov

  • pest svežih ali suhih brusnic

  • 1 vejica svežega rožmarina ali timijana

  • hrustljav kruh, bageta ali krekerji za serviranje

Postopek

  1. Pečico segrej na 180 °C.

  2. Camembert pusti v leseni embalaži (če jo ima) ali ga prestavi v manjšo ognjevarno posodico. Na vrhu z nožem rahlo zareži mrežast vzorec.

  3. Sir postavi v ogreto pečico in peci 10–12 minut, dokler se ne zmehča in začne rahlo pokati.

  4. Grobo sesekljaj orehe. Če uporabljaš suhe brusnice, jih lahko na hitro ogreješ na ponvi.

  5. Pečen camembert vzemi iz pečice, pokapljaj z medom, posuj z orehi in brusnicami ter dodaj vejico rožmarina ali timijana.

  6. Postrezi takoj, še topel, s popečenimi kruhki ali krekerji.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo