Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mornarski kruh

Na preprost način, brez packanja in hitro do okusnega ajdovega kruha. Z malo iznajdljivosti, pa lahko pripravite tudi pisan kruh.
zahtevnost
1,15 ure

SESTAVINE:
250 g ajdove moke
250 g bele moke, tip 500
4 g suhega kvasa
1/2 žlice soli
1 čajna žlička sladkorja
1 žlica olivnega olja
0,50 l mlačne vode

Če želite pripraviti koruzni kruh, osnovnemu receptu odvzamete ajdovo moko in jo nadomestite s koruzno. Naredite lahko tudi belega in uporabite le 500 g bele moke, tip 500.

PRIPRAVA
V posodo stresemo belo in ajdovo moko, dodamo suhi kvas, sol, sladkor, olje ter dobro premešamo.
Zmes za kruh mešamo s pomočjo električnega mešalnika, na srednji hitrosti ter postopoma prilivamo mlačno vodo. Nato mešamo toliko časa (cca 4 minute), da dobimo gladko, srednje tekočo zmes.

Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Zmes za kruh vlijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami ter po potrebi poravnamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 170°C, za 30 minut. Nato, zvišamo temperaturo na 175°C in pečemo še 20 minut.
Pečen kruh stresemo na desko in počakamo, da se ohladi.

NASVET - pisan kruh
Pripravite maso za ajdov kruh, koruzni kruh (osnovnemu receptu odvzamete ajdovo moko in dodate isto količino koruzne moke) in beli kruh (osnovemu receptu odvzamete ajdovo moko in jo nadomestite z belo moko). Z maslom namažete in potrosite tri pekače za kruh, nato v vsakega vlijete po eno tretjino ajdove, koruzne in bele mase.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]