Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Grški lonec

Prihajajo toplejši dnevi, priporočajo se brezmesne in manj kalorične jedi, a popolna ideja je grški lonec, ki osvežuje…
enolončnica, grška enolončnica, grški lonec
zahtevnost
45 minut

SESTAVINE:
1 kg stročjega fižola
4 srednje velike krompirje
200 g sira feta
200 g okrasnega paradižnika
1 večja čebula
5 strokov česna
3 vejice peteršilja
2 vejice mete
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje

PREDPRIPRAVA
- stročji fižol operemo, odrežemo konice ter ga narežemo na tri dele
- krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in operemo
- sir feta narežemo na manjše kocke
- okrasni paradižnik (češnjevec) operemo pod hladno tekočo vodo
- čebulo olupimo ter narežemo na tanke lističe
- česen očistimo in grobo sesekljamo
- peteršilj in meto operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in grobo sesekljamo

PRIPRAVA
V kozici, na štirih žlicah olivnega olja, pražimo čebulo toliko časa, da oveni. Nato dodamo krompir, okrasni paradižnik, stročji fižol ter dušimo 5 minut. Dodamo peteršilj (2/3) in meto (2/3), sesekljan česen ter po okusu solimo in popramo.
Ko česen zadiši, zalijemo z 1,25 l vode. Kuhamo 30 minut.


SERVIRANJE
Enolončnico nalijemo v servirni krožnik, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in meto ter kockami fete.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]