SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Kunec v pečici

Kunčje meso vsebuje veliko proteinov in nenasičenih maščob. Meso ima manj maščob kot perutnina (purani, piščanci), govedina in svinjina, a hkrati vsebuje tudi izjemno nizko raven holesterola. Priporočajo ga ljudem, ki imajo posebno dieto zaradi bolezni srca in ožilja. Primerno pa je tudi za ljudi, ki želijo izgubiti nekaj odvečne teže. 
4 - 5 oseb
85 / 205 minut
Kaj se potrebuje za sočnega in okusnega kunca iz pečice?
1,30 kg kunca
6 vejic svežega majarona
50 ml merlota
50 ml sojine omake
1 žlica cvetličnega medu
1 žlica ostrigine omake
1 žlica suhih koščkov ingverja
sok pol limone
1/2 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička brinovih jagod
1/2 čajne žličke soli
4 rezine masla

PRIPRAVA MARINADE
V skledo nalijemo vino, sojino in ostrigino omako ter limonin sok. Dodamo lističe svežega majarona, med, ingver, poper, sol in strte brinove jagode. 

Premešamo, da se sestavine povežejo.
PRIPRAVA KUNCA IN MARINIRANJE
Kunca operemo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in obrišemo s papirnato brisačo.
Nato ga položimo v skledo, prelijemo s pripravljeno marinado, ki jo dobro vtremo v meso.

Skledo pokrijemo s PVC folijo in jo položimo v hladilnik za 2 ure.
PEKA KUNCA
Mariniranega kunca položimo v pekač, prelijemo s preostankom marinade in obložimo z maslom.
Pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 55 minut.

Kunca vsakih 15 minut obrnemo in prelijemo s sokom, ki nastaja pri pečenju.
Po 55-ih minutah pečenja kunca zadnjič obrnemo in prelijemo s sokom, ki nastaja pri pečenju.

Pekač pokrijemo z ALU folijo, ga položimo nazaj v pečico in pečemo še 25 minut.
SERVIRANJE
Pečenega kunca pustimo nekaj minut pokritega v pekaču, da se umiri. Nato ga razrežemo na kose. Poleg postrežemo okusno omako, ki je nastal pri peki kunca.

Kot prilogo ob kuncu priporočam preproste sirove štruklje, ajdove njoke ali kruhov kipnik.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]