Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SIROVI ŠTRUKLJI na hitro



SESTAVINE :
500g skute
180g kisle smetane
2 jajca
sol
zavitek lisnatega testa




povezava do: OREHOVI ŠTRUKLJI
PRIPRAVA :
Lisnato testo , danes dobimo v trgovini že razvaljano in pripravljeno za takojšno uporabo. Skuto , kislo smetano , dva ščepca soli in jajca damo v posodo in dobro zmešamo v maso s katero premažemo lisnato testo . Testo namazano z skutinim nadevom zvijemo v rolo . Alu folijo namažemo z oljem , nanjo položimo sirove štruklje in zavijemo. V kozici zavremo vodo in ko zavre dodamo štruklje. Kuhamo cca 25 min. Štruklje uporabimo kot samostojno jed s sladkorjem in cimetom. Lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo.

NASVET: skutinemu nadevu lahko dodamo tudi svojo domišljijo ( pehtran , mleti mak , pasiran grah , špinačo ... )
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]