SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Medeni kolač

Preprost in okusen kolač se odlično poda k toplim napitkom.
pekač premera 25 cm
105 minut
Kaj potrebujete za preprost in okusen kolač?
TESTO
300 g moke, tip 500
80 g koruzne moke
2 zvrhani žlici kristalnega sladkorja
en ščepec soli
2 jajci
125 ml mlačnega mleka
50 ml olja
4 g suhega kvasa
ena čajna žlička naribane limonine lupine
5 g vanilijevega sladkorja (pol zavitka)
1/2 čajne žličke pecilnega praška
OSTALO
3 žlice medu
1 zvrhana žlica kisle smetane
70 ml sladke smetane
2 žlici sladkorja v prahu
margarina za pekač


PRIPRAVA

V skledo ubijemo jajci. Dodamo kristalni sladkor, sol, naribano limonino lupino, vanilijev sladkor ter prelijemo z mlačnim mlekom in oljem. Sestavine s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo.

V tekočo zmes primešamo mešanico iz bele in koruzne moke, kvasa ter pecilnega praška. Z leseno žlico mešamo toliko časa, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranic posode.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo (8 min).

Oblikujemo hlebček, ki ga položimo v skledo in pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati 25 minut.
PRIPRAVA NAMAZA
V posodo nalijemo sladko smetano. Dodamo med in kislo smetano. Premešamo.

Testo na delovni površini razvaljamo v obliki pravokotnika, debeline treh milimetrov. Nato ga premažemo s polovico namaza in potrosimo s sladkorjem v prahu.
Testo zavijemo v zavitek. Nato zavitek zavijemo v obliko "polža".

"Polžji" zvitek položimo v pekač, ki smo ga premazali z margarino. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.
Zvitek prelijemo s preostankom namaza ter ga položimo v ogreto pečico na 180°C, za 50 minut.
Pečen kolač pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.

Medeni kolač se odlično poda k toplim napitkom, a z malo kulinarične domišljije lahko kolač obogatite.

Namaz iz medu lahko potrosite z grobo sesekljanim pehtranom, potrosite s skuto ali rozinami.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]