SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Burek po moje

Pri ustvarjanju v domači kuhinji večinoma kukam v hladilnik in shrambo. Iščem nove okuse in pripravljam stvari, ki so dopadljive očem in s poizkusi poenostavljam recepte. Ena od teh stvaritev je tudi mesni burek na moj način.
4 osebe
45 minut
Kaj potrebujete za mesni burek po mojem okusu?
450 g mletega govejega mesa
6 listov vlečenega testa (500 g)
1 večja čebula
1 srednje velik korenje
5 vejic svežega peteršilja
3 stroke česna
100 ml olivnega olja
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra


PRIPRAVA
Olivnemu olju primešamo 100 ml vode in premešamo.

Liste vlečenega testa razporedimo po mizi tako, da se robovi prekrivajo in dobimo pravokotnik, velikosti približno 80*60 centimetrov.

Vlečeno testo pokapamo z mešanico olja in vode (1/4 pripravka).
- korenje očistimo, operemo in nastrgamo
česen in peteršilj grobo sesekljamo
- čebulo olupimo in grobo sesekljamo

Pripravljeno testo po celotni površini potrosim z mletim mesom, korenjem, čebulo, česnom in peteršiljem. Nato potrosimo s soljo in poprom ter zavijemo v zvitek.
Pekač pokapamo z mešanico olja in vode. 

Testni zvitek položimo v pekač in pokapamo z mešanico olja in vode.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut. Med peko burek večkrat pokapamo z mešanico olja in vode.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]