SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Losos s špinačo in kozjim sirom

Ob prihodu sončnih dni, se tudi jedilnik prilagodi!
2 osebe
12 minut
Kaj potrebujete za okusno solato, ki se prileže ob marčevskih sončnih žarkih?
2 jajci
80 g kozjega sira
100 g dimljenega lososa
20 g nastrganega parmezana
3 pesti mlade špinače
tribarvni grobo mleti poper
sol
PRELIV
sok ene limete in ena čajna žlička nastrgane limetine lupine
1 žlica ostrigine omake
1 žlica sojine omake
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra


PRIPRAVA

Špinačo operemo pod tekočo hladno vodo. Nato jo dobro odcedimo.

Jajci skuhamo v trdo.
Vodo v kateri kuhate  jajca solite, saj ga boste lažje olupili.
SESTAVLJANJE SOLATE

Jajce, s pomočjo ribežna, natrgamo na servirni krožnik. Nato ga potrosimo s parmezanom ter ščepcem soli in popra.
Na nastrgano jajce položimo špinačo in jo obložimo s tankimi trakci sira.
Vse skupaj obložimo z dimljenim sirom in pokapamo s prelivom.

PRELIV
Sestavine iz recepture za preliv zmešamo, da se povežejo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]