Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Tunin karpačo

Zdrava in lahka ideja za okusno predjed ali večerjo! Tunin karpačo s citrusi (agrumi).
4 osebe
priprava 35 minut
Kaj se potrebuje za okusno in lahko predjed ali večerjo?
KARPAČO
200 g sveže tune
1 pomaranča
1 limona
10 listov bazilike
10 listov peteršilja
OSTALO
2 manjša avokada
3 rdeče redkvice
tribarvni grobo mleti poper
2 ščepca soli
sok ene limone


PRIPRAVA

Limono in pomarančo namočimo za 10 minut v vodo. S postopkom se iz lupine agrumov odstranijo pesticidi.
Nato nastrgamo lupino limone in pomaranče ter ožamemo, da dobimo sok za marinado.
Tuno razrežemo na tri enako velike fileje. Nato fileje tune postavimo v skledo ter prelijemo z mešanico soka iz limone in pomaranče.

Pustimo, da se 20 minut marinirajo v soku.
Prvi file tune položimo na delovno površino ter ga potrosimo z nekaj listi bazilike in peteršilja. Nanj položimo drugi file, ki ga potrosimo s preostanki listov svežih zelišč. Pokrijemo s tretjim filejem.
Na delovno površino položimo kos PVC folije. Na njo položimo polovico nastrgane lupine agrumov in oblikujemo plast v velikosti fileja tune. Na posteljico iz lupine agrumov položimo zloženko. Na vrh položimo preostanek nastrgane lupine ter enakomerno porazdelimo po celotni površini.
Vse skupaj zavijemo v folijo in oblikujemo valj.

Zvitek tune postavimo v skrinjo za 4 ure.

Tunin karpačo imate lahko shranjen v skrinji 14 dni.
SERVIRANJE

- rdečo redkev narežemo na tanke lističe, ki jih shranimo v hladno vodo 

- avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo manjše koščke // dodamo sol in prelijemo s sokom ene limone ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes
Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz avokadovega pireja, v obliki solze. Obložimo z nekaj rezinami rdeče redkve.
Iz skrinje vzamemo tunin karpačo in odstranimo folijo. S pomočjo ostrega noža narežemo čim tanjše rezine.
Pripravljeno solzo iz avokada obložimo z tankimi rezinami tune. Na koncu vse skupaj potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom.

Da si olajšate rezanje, lahko uporabite tudi gospodinjsko mesoreznico.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]