Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Čebulni kompot

Popolna in okusna ideja za omako, ki jo lahko uporabite pri pripravi burgerja. Odlično se poda tudi k mesu iz žara (ramstek, biftek, perutničke, puranji file...).


Kaj potrebujete za okusno omako?

3 fino sesekljane srednje velike čebule
2 žlici olja
1 čajna žlička grobo sesekljanega koriandra
400 ml terana
200 ml soka svežih pomaranč
170 ml kristalnega sladkorja
2 lovorjeva lista
1 čajna žlička nastrgane pomarančne lupine
3/4 čajne žličke grobo sesekljanih brinovih jagod
1 čajna žlička grobo sesekljanega svežega timijana
1/3 čajne žličke soli



PRIPRAVA

V kozico nalijemo olje in dodamo koriander. Na hitro prepražimo (30 sekund). Nato dodamo preostale sestavine iz zgornje recepture.
Premešamo.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne temperature in kuhamo 60 minut.
Med kuhanjem večkrat premešamo.

Kuhano omako dobro ohladimo.

PRIPOROČILO
Čebulni kompot naj bo shranjena v hladilniku vsaj 4 do 5 ur.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]