Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Sladica v kozarcu: Kokos

Okusna ideja za sladko v kozarcu, predvsem za tiste, ki obožujejo ne preveč sladko in osvežujoče.

Kaj se potrebuje za osvežujočo in okusno sladico v kozarcu?

KOKOSOVA KREMA
400 ml ekološko pridelanega kokosovega mleka
2 žlici sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
1 zvrhana žlica jedilnega koruznega škroba (gustin)
ANANASOV KAVIAR
200 ml 100% ananasovega soka
2 g želirnega sredstva agar agar
OSTALO
80 g bio kokosovega čipsa
4 rezine posušenega manga v kosih
400 ml olja


PRIPRAVA

V kozico stresemo kokosovo mleko. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo. Dobro premešamo.

Ko kokosovo mleko zavre, dodamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v parih žlicah hladne vode.

Ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.
Na pol ohlajeno kokosovo kremo nalijemo v štiri kozarce. Po potrebi poravnamo.

Kozarce shranimo za 2 ure v hladilnik.
ANANASOV KAVIAR
1.
Olje nalijemo v širšo posodo in ga dobro ohladimo (pol ure v hladilniku).
2.
Ananasov sok nalijemo v kozico. Dodamo agar agar in dobro premešamo. Ko sok zavre, ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
3.
S pomočjo vilice v dobro ohlajeno olje, kapamo kuhan sok.
4.
Ananasove kapljice pustimo stati v olju 3 minute. Nado jih odcedimo in dobro splaknemo s hladno vodo. Do uporabe shranimo v hladilnik.

SERVIRANJE SLADICE V KOZARCU

Kokosovo kremo v kozarcih potrosimo s kokosovim čipsom. Na sredino zapičimo rezino suhega manga. Na koncu potrosimo z ananasovim kaviarjem. 
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]