Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hrustljava mocarela

Večerno druženje popestrite z okusnimi kroglicami, ki se lahko postrežejo tako tople kot hladne.

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
250 sira mozzarella v kroglicah
1 skodelica moke
3 jajca
1 ½ skodelice krušnih drobtin
30 g nastrganega parmezana
po 1 ščepec soli, tribarvnega grobo mletega popra, muškatnega oreščka in kopra
½ čajne žličke mlete sladke rdeče paprike


PRIPRAVA
Sir mozzarela dobro odcedimo.
PRIPRAVA PANIRE:
1.       V prvo skodelico stresemo moko.
2.       V drugi skodelici razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in koprom.
3.       V tretjo skodelico stresemo krušne drobtine. Dodamo nastrgan parmezan in mleto rdečo papriko.  Premešamo.
Mozzarella kroglico povaljamo v moki, pomočimo v razžvrkljanem jajcu in povaljamo v mešanici iz drobtin. Nato kroglico ponovno povaljamo v jajcu in drobtinah.
Postopek ponavljamo, dokler ne spaniramo vseh kroglic. Nato jih ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato-rjavo barvo.

NAMIG
Ob hrustljavi mozzarelli serviramo krhlje limone in omako po izboru.

Tatarska omaka, gorčična omaka, omaka iz kisle smetane, nacho sir, kečap omaka, zeliščna omaka, sladko kisla omaka, a za bolj drzne sadna omaka z oreščki...

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]