Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Losos s proseno kašo

Prosena kaša med drugim blagodejno vpliva na celoten prebavni trakt in ne vsebuje glutena.

KAJ POTREBUJETE ZA OKUSNO PRIPRAVO LOSOSA?
100 g prosene kaše
350 g lososa
2 žlici tartufate
30 g grobo nastrganega parmezana
1 pomaranča
Začimbe: sol, tribarvni grobo mleti poper, koperc, grobo mleti čili, muškatni orešček


KAKO SE LOTITI PRIPRAVE?
Proseno kašo stresemo v kozico, prelijemo z vodo ter solimo. Ko voda zavre, odvijemo dovod toplotne energije in kuhamo 12 minut. Kuhano proseno kašo stresemo na cedilo in oplaknemo s hladno vodo. Dobro odcedimo.
Kašo stresemo v posodo. Dodamo nastrgan parmezan in tartufato. Dobro premešamo.
Fileju lososa odstranimo kožo. Nato ga operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Ribji file začinimo s soljo, poprom in koprcem.
Na kos peki papirja stresemo polovico pripravljene prosene kaše. Oblikujemo "posteljico", velikosti fileja lososa. Na njo položimo file.
Z drugo polovico prosene kaše prekrijemo lososov file. File lososa, zavitega v proseno kašo s tartufi pokapamo s sokom polovice pomaranče. Drugo polovico pomaranče narežemo na kolobarje. Z njimi obložimo zvitek. Potrosimo z grobo mletim čilijem, koprcem in muškatnim oreščkom.
Zavit losos v proseno kašo s peki papirjem preložimo na pekač. Nato ga postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
Pečen file lososa v skorji iz prosene kaše in tartufov pustimo nekaj minut, da se umiri.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]