Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Radičeve palčke

Okusna, osvežujoča in lahka ideja za večerjo, zdrav prigrizek, piknik v naravi...

KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO SOLATE NA MALO DRUGAČEN NAČIN?
250 g radiča treblenc
250 ml navadnega jogurta
2 žlici kisle smetane
sveža zelišča
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček


POSTOPEK PRIPRAVE
Radič očistimo, operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.
Preglavice z imenom! Branjevka na tržnici mi ga prodala pod "RADIČ TREBLENC". Ker se želel malo bolj podučiti o njem, sem začel brskati po spletu. Splet mi vrgel kopico podatkov, imen in slik z obliko kakršen se je nahajal v mojem koritu. Zaradi vse zmede, ostal kar pri "RADIČ TREBLENC".
 "Cvet radiča" nataknemo na leseno palčko za ražnjič. Palčko z radičem postavimo v kozarec. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo ves radič.
Za serviranje radičevih palčk lahko uporabite tudi gobo za pripravo cvetličnega aranžmaja (gobo napojite z vodo in zavijete v alu folijo). Uporabite lahko tudi kos stiropora, ki ga pobarvate z alkoholnim flomastrom... 
 PRIPRAVA JOGURTOVE OMAKE
 Jogurt nalijemo v posodo. Dodamo kislo smetano in grobo zrezana zelišča. Začinimo s soljo, grobo mletim tribarvnim poprom in muškatnim oreščkom. Dobro premešamo.
Pri pripravi jogurtove omake sem od svežih zelišč uporabil meto, koper in luštrek.
Priporočam, da kolikor boste imeli gostov, toliko posodic pripravite z omako. Drugače bo na koncu veliko dela s čiščenjem...

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]