Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ščir z osličem

0
Hiter, okusen in zdrav obrok z žitom ščir, ki je poznan tudi kot amaranth!
KAJ POTREBUJE ZA OKUSNO IN ZDRAVO KOSILO?
300 g amarantha
3 večje fileje osliča
1 manjši gomolj zelene
2 čebuli
1 avokado
1 rdeča podolgovata paprika
par vejic luštreka
30 g nastrganega parmezana
3 žlice ostrigine omake brez glutena
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
sol po okusu
olivno olje


Ščir, ki je znan tudi pod imenom amarant, je svetovno razširjen rod enoletnic. Zrnati ščir izvira iz Mehike. Gojen se uporabljajo za žito, zelenjavo, krmo ali kot okrasno rastlino. Ščir je zdrav in hranljiv, marsikomu pa bo všeč tudi ker ne vsebuje glutena.






POSTOPEK PRIPRAVE OKUSNE RIŽOTKE Z ŽITOM ŠČIR
 Žito amaranth stresemo v kozico in prelijemo z dvojno količino vode. Začinimo s ščepcem soli. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut oz. toliko časa, da voda izhlapi. Fileje osliča narežemo na manjše kose.
File osliča lahko zamenjate z lososom ali tuno. Uporabite lahko tudi piščančje ali puranje meso, goveji file... Lahko pa žito ščir oz. amaranth pripravite samo z zelenjavo po svojem okusu.
1. Gomolj zelene in čebulo očistimo ter narežemo na majhne kocke. 2. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na majhne kocke. 3. Papriko očistimo in narežemo na majhne kocke. 4. Luštrek grobo zrežemo.
V kozico stresemo čebulo in zeleno. Pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo rezine osliča in pražimo 8 minut. Nato začinimo s poprom in ostrigino omako ter dodamo kuhano žito. Premešamo in dušimo 3 minute.
Okusni rižoti dodamo narezano papriko in avokado. Potrosimo s parmezanom in luštrekom. Premešamo, po okusu solimo in serviramo.
Rižoto s soljo začinite na koncu. Saj ostrigina omaka in parmezan jedi dodata že določeno stopnjo slanosti.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo