Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bučke s kozicami in avokadom

Preprosta in okusna glavna jed z morskim priokusom.
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA KOSILA ALI VEČERJE?
4 okrogle bučke
1 podolgovata rdeča paprika
1 avokado
1 zavitek očiščenih repkov belih kozic 225 g
100 g naribanega sira
650 g mladega krompirja
1 čebula
1 srednje veliko korenje
par vejic luštreka
4 stroke česna
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 ščepec muškatnega oreščka
olivno olje


POSTOPEK PRIPRAVE…

Bučke operemo pod tekočo vodo. Odrežemo zgornji del (¼) ter izdolbemo meso bučke. Meso bučke grobo sesekljamo.

Papriko očistimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na kocke.

Repke belih kozic odtalimo ter dobro odcedimo.

V vročo ponev stresemo grobo sesekljano meso bučke in papriko, narezano na kocke. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut. Dodamo repke kozic, začinimo z muškatnim oreščkom ter s soljo in poprom, po okusu. Pražimo 3 minute. Ponev odstavimo iz toplotnega vira.
Dodamo pretlačen avokado in grobo sesekljan česen. Premešamo.

Mladi krompir dobro operemo in odcedimo. Nato, ga narežemo na tanke rezine. Rezine krompirja stresemo v pekač. Dodamo nastrgano korenje, grobo sesekljan luštrek in na rezine narezano čebulo. Začinimo s soljo in poprom. Pokapamo z olivnim oljem in premešamo.

Bučke nadevamo s pripravljenim nadevom.
Nadevane bučke postavimo na pripravljeno krompirjevo posteljico v pekaču. Dodamo odrezane dele bučk in vse skupaj potrosimo z naribanim sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]