Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hladna humus juha

Okusna ideja za vse, ki tudi poleti ne morejo brez juhe.
250 g čičerike
1 čajna žlička soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 stroka česna
1 ščepec muškatnega oreščka
3 vejice svežega origana +za dekoracijo
3 vejice svežega luštreka
1 manjša rdeča paprika
1 kajzerica




Čičeriko namočimo čez noč. Odlijemo vodo, operemo čičiriko in zalijemo z 1.5 litra vode. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodamo še vejice svežih zelišč in grobo zrezan česen. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut. 
Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes. 

Pred serviranjem hladni humus juhi dodamo popečene tanke rezine kajzerice in rdečo papriko. Potrosimo z listi svežega origana.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]