Melonina torta

Enostaven, osvežujoč in okusen recept za zdravo melonino torto.
700 ml melonine kaše cca ¾ melone *odvisno od velikosti
4 žlice rjavega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
2 čajni žlički želirnega sredstva agar agar
3 žlice drobljenih zlatih lanenih semen
2 žlici črnega sezama
100 g mletih orehov
2 kivija




Melono prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na manjše koščke. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.

Melonino kašo stresemo v kozico. Dodamo rjavi sladkor, vanilijevo aromo in agar agar. Premešamo. Postavimo na štedilnik, ko zavre, kuhamo 5 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo. Kuhano kremo nalijemo v pekač, premera 18 cm, ki smo ga oplaknili s hladno vodo. Pustimo stati par minut, da se na pol ohladi. Nato postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi (2 ure).
Količino sladkorja prilagodite "sladkosti" melone.

Na servirni krožnik stresemo mešanico iz orehov, lanenih semen in črnega sezama. Enakomerno porazdelimo po celotni površini. Melonino torto stresemo iz pekača in položimo na servirni krožnik.

Kivi olupimo, zrežemo na manjše kose in s paličnim mešalnikom zmeljemo. S kašo prelijemo melonino torto.

Print Friendly and PDF
-->

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018