Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Sirni povštrčki z baziliko

Namig za okusen zajtrk! Sirno pecivo s paradižnikom in svežo baziliko pa lahko servirate tudi kot popoldansko malico. prigrizek ali pa si jih pripravite za malico TO GO, za v službo, šolo, izlet...
250 g mehkega sira v slanici
1 manjši paradižnik
12 listov bazilike
1 jajce
1 zvrhana žlica črnega sezama
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g




Paradižnik operemo in narežemo na majhne kocke. Listnato testo razvijemo in razrežemo na šest enakih delov, v obliko kocke. Z razžvrkljanim jajcem premažemo zunanje robove pripravljenega testa.
Mladi sir razdrobimo, razdelimo na šest enakih delov ter ga postavimo na sredino testnih kock. Obložimo s paradižnikom in listi sveže bazilike. Z zunanjimi robovi testa prekrijemo nadev ter nežno pritisnemo, se se testo sprime.
Povštrčke postavimo na pekač, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamom. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 24 minut.


Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]