Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hladna avokadova juha

Ne glede na letni čas se prileže osvežujoč okus! Zdrava juha dobi svoj edinstveni okus z avokadom in naravnim tekočim jogurtom. V hladilniku jo imate lahko shranjeno 24 ur, a pripravite si jo lahko tudi za malico TO GO, za v službo, šolo, izlet…
1 zrel avokado
120 g kumare
30 g čebule
180 ml naravnega tekočega jogurta
2 lista mete
2 lista luštreka
1 ščepec soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1 ščepec kumine
sok ene limone



Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Dodamo narezano kumaro (neolupljeno), čebulo, liste mete in luštreka, začimbe, limonin sok in naravni tekoči jogurt. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasto zmes. Posodo postavimo v hladilnik, da se juha dobro ohladi.
Dobro ohlajeno avokadovo juho serviramo v ohlajeni stekleni servirni posodi. Potrosimo z listi svežih zelišč.
NAMIG PO SESTAVLJANJU IN TESTIRANJU RECEPTURE… Juho sem imel v hladilniku shranjeno dve ure. Serviral v dobro ohlajeno stekleno posodo in osvežujoč okus je prišel do izraza... Drugi del juhe sem imel v hladilniku 24 ur. Bila je še veliko bolj okusna in osvežujoča, a tudi strukturo in barvo je obdržala...
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]