SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Jesenska osvežitev v kozarcu

Preprosta in hitra priprava sladice v kozarcu! Osvežujoča jogurtova sladica se prileže v vseh letnih časih...


sestavine
2 žlici akacijevega medu MEDEX
3 zvrhane žlice namiznega sladila Stevia Sugarel KRÜGER / MEDEX
3 mandarine brez pečk
500 ml naravnega tekočega jogurta
1 zavitek instant želatine topne v vodi 30 g / za 500 ml
2 granatna jabolka
sok ½ limete
½ čajne žličke nastrgane limetine lupine
liste ene vejice sveže melise
Mandarine olupimo, odstranimo belo povrhnjico ter narežemo na majhne koščke. Koščke mandarin razdelimo v šest kozarcev.
Naravni tekoči jogurt nalijemo v posodo. Dodamo sladilo Stevia Sugarel KRÜGER in instant želatino, topno v hladnem. Dobro premešamo. Z jogurtovo zmesjo prelijemo koščke mandarin, v kozarcih (v vsak kozarec cca 80 ml).
Kozarce shranite v hladilnik, dokler ne pripravite preliva iz granatnega jabolka.
Dobro je vedeti… Namizno sladilo Krüger Stevia Sugarel® je primerno tudi za vegane in vegetarijance. Vsebuje kar 7-krat manj kalorij kot sladkor. Kljub visokim sladilnim lastnostim izdelek ne povzroča nastanka kariesa in zobnih oblog… Več o artiklu >>> TUKAJ
 Granatno jabolko razrežemo na krhlje ter semena izdolbemo v skledo. Dodamo akacijev med Medex, na čim tanjše rezance narezane liste melise, limetin sok in nastrgano limetino lupino. Dobro premešamo. Z mešanico iz granatnega jabolka prekrijemo jogurtovo kremo v kozarcih. Sladico postavimo nazaj v hladilnik, da se dobro ohladi.
Dobro je vedeti… Točeni akacijev med blagovne znamke Zlati panj iz Medexa je med slovenskega porekla in je pridobil znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Več o artiklu >>> TUKAJ
Priporočam, da je sladica par ur shranjena v hladilniku, saj se bodo ob tem razvili popolni osvežujoči okusi. Brez zadržkov imate lahko zdravo sladko naslado shranjeno v hladilniku tudi "čez noč".

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]