SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Osličev zvitek s koromačem

Preprosti in čisti okusi za zdravo toplo predjed!


sestavine
4 fileje osliča po 140 g
250 g koromača
400 g cvetače romanesco
4 liste pora
sok ene limone
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
koprc



Koromač operemo, prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem. Premešamo in do uporabe shranimo v hladilnik (pripravite lahko tudi že en dan preje).

Fileje osliča začinimo s soljo, koprcem in poprom ter jih zvijemo v zvitke. Zvitke ovijemo z po enim listom pora ter prebodemo z zobotrebcem. Postavimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem in pečemo na 185 °C, 10 minut.

Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz pripravljenega koromača. Na njo položimo en zvitek fileja in par cvetov kuhane (4 minute v vreli vodi) cvetače romanesco.

File osliča lahko zamenjate s filejem postrvi, brancina, orade, škarpine, vitkega soma...
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]