Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Osličev zvitek s koromačem

Preprosti in čisti okusi za zdravo toplo predjed!


sestavine
4 fileje osliča po 140 g
250 g koromača
400 g cvetače romanesco
4 liste pora
sok ene limone
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
koprc



Koromač operemo, prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem. Premešamo in do uporabe shranimo v hladilnik (pripravite lahko tudi že en dan preje).

Fileje osliča začinimo s soljo, koprcem in poprom ter jih zvijemo v zvitke. Zvitke ovijemo z po enim listom pora ter prebodemo z zobotrebcem. Postavimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem in pečemo na 185 °C, 10 minut.

Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz pripravljenega koromača. Na njo položimo en zvitek fileja in par cvetov kuhane (4 minute v vreli vodi) cvetače romanesco.

File osliča lahko zamenjate s filejem postrvi, brancina, orade, škarpine, vitkega soma...
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]