Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Piščančja prsa z avokadom

Tudi v zimskem obdobju lahko za glavno jed pripravite okusno solato!


sestavine
PODLOGA…
200 g krompirja
1 jajce
2 vejici luštreka
po en ščepec tribarvno grobo mletega popra, grobo mletega čilija in soli
20 ml olivnega olja za peko
SOLATA…
150 g piščančjih prs
1 avokado
1 pest svežih zelišč bazilika, luštrek, melisa
80 g češnjevega paradižnika
sok ene limete
20 ml bučnega olja
2 ščepca soli
1 ščepec majarona
1 ščepec grobo mletega čilija
olivno olje
Krompir olupimo, operemo in naribamo. Nato, ga dobro osušimo (nariban krompir zavijete v kuhinjsko krpo in stiskate, dokler se izloča tekočina).
Naribanemu in osušenemu krompirju dodamo grobo zrezan luštrek, jajce in začimbe (poper, čili, sol). Premešamo.
Ponev pokapamo z olivnim oljem. Krompirjevo zmes stresemo na ponev in z žlico oblikujemo "palačinko", debeline en centimeter. Na vsaki strani pečemo 4 minute, da dobimo zlato rjavo skorjo.
Piščančja prsa začinimo s soljo, majaronom in čilijem. Pokapamo z olivnim oljem in spečemo (pečica ogreta na 185 °C, 22-25 minut). Pečena prsa narežemo na srednje debele rezine. Mesnim rezinam dodamo češnjev paradižnik, na rezine narezan avokado, in sveža zelišča. Pokapamo z limetinim sokom, bučnim oljem ter premešamo. Pripravljeno solato stresemo na krompirjevo "palačinko".
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]