Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Rožičevi keksi s kokosom

Krhki keksi iz rožičev in kokosove moke, so popoln dodatek ob toplih napitkih!


sestavine
2 zvrhane žlice rožičev v prahu
4 zvrhane žlice fino mlete kokosove moke
2 jajci
300 ml mleka
1 ½ žlice mletega sladkorja + za posip
Sestavine iz recepture (rožiči v prahu, fino mleta kokosova moka, jajca, mleko, mleti sladkor) stresemo v posodo in s kuhinjsko metlico dobro premešamo.
Po eno čajno žličko biskvitne zmesi polagamo v vdrtine, na pekaču za mini mafine. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 25 minut. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.

Osebno sem navdušen nad pecivom iz krhkega testa. Želel sem "malo bolj" zdravo verzijo in to je rezultat. Okus se odlično ujame s kavo ali čajem, a receptura bo, vsaj po moje, navdušila predvsem tiste, ki želijo klasične sestavine nadomestiti z bolj zdravimi. Saj se vedno pogosteje uporablja fino mleta kokosova moka kot alternativa moki, a rožiči v prahu so naravni in zdrav nadomestek, za kakav v prahu.
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]