Rožičevi keksi s kokosom

Krhki keksi iz rožičev in kokosove moke, so popoln dodatek ob toplih napitkih!


sestavine
2 zvrhane žlice rožičev v prahu
4 zvrhane žlice fino mlete kokosove moke
2 jajci
300 ml mleka
1 ½ žlice mletega sladkorja + za posip
Sestavine iz recepture (rožiči v prahu, fino mleta kokosova moka, jajca, mleko, mleti sladkor) stresemo v posodo in s kuhinjsko metlico dobro premešamo.
Po eno čajno žličko biskvitne zmesi polagamo v vdrtine, na pekaču za mini mafine. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 25 minut. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.


Osebno sem navdušen nad pecivom iz krhkega testa. Želel sem "malo bolj" zdravo verzijo in to je rezultat. Okus se odlično ujame s kavo ali čajem, a receptura bo, vsaj po moje, navdušila predvsem tiste, ki želijo klasične sestavine nadomestiti z bolj zdravimi. Saj se vedno pogosteje uporablja fino mleta kokosova moka kot alternativa moki, a rožiči v prahu so naravni in zdrav nadomestek, za kakav v prahu.
***

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018