SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ajdova pogača

Preprosta priprava okusne pogače iz ajdove moke in čemaža!

Najverjetneje se tudi vam kdaj zgodi! Pridete iz trgovine in šele doma ugotovite, da kruha ni v nakupovalni vrečki. Lahko greste ponovno v trgovino ali pa na hitro zamesite okusno ajdovo pogačo s čemažem, tako kot jaz. Ker še enkrat v trgovino, se mi pa ni dalo... 😂😂

Pesto iz čemaža lahko nadomestite tudi s pestom iz peteršilja, bazilike ali rukole. Če pa ni zaloge pesta v hladilniku ali ga ni časa narediti, kljub temu, da končan v treh minutah, je potrebno najti drugo rešitev. Pri recepturi prečrtate pesto, količino vode povečate za 50 ml in dodate 100 g oreščkov ali semen, po lastni izbiri.
1 kocka svežega kvasa Fala
300 g ajdove moke
100 g polnozrnate pirine moke
125 g moke tip 400
1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička soli
2 žlici olivnega olja
2 žlici pesta iz čemaža
450 ml mlačne vode
V posodo razdrobimo kocko svežega kvasa Fala. Dodamo sladkor, sol in prelijemo z mlačno vodo. Premešamo, da se raztopi.
V skledo stresemo vse tri vrste moke. Dodamo pesto, olivno olje in prelijemo s kvasnim pripravkom. Z leseno žlico dobro premešamo (4 min), da se sestavine povežejo. Zmes stresemo v namaščen pekač (30*12 cm) ter po potrebi poravnamo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 55 minut. Pečeno pogačo stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
 PESTO

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]