Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ocvrta banana

Noro dobri okusi za sladko razvajanje!
SLADKA NASLADA, KI JE NASTALA PO "ŽELJI" PO HITREM "CUKRU"!
Sladice iz banan so zelo priljubljene in iskane, a če je resnično okusna in preprosta za pripravo dobi še večji "🕂".👌 Ma ti šment, drugače se flipsom (beri smoki) 😂 težko uprem in zadnje čase sem jih uporabil kar v nekaj kombinacijah. Ena od njih je ↪Flips puran.
Sladko kremast okus banan in karamela se odlično dopolnjuje s parmezanom, meliso in hrustljavo skorjico iz flipsov, ki odlično zaokroži celoto.
4 banane
100 g flipsov s kikirikijem
1 jajce
1 skodelica kristalnega sladkorja 250 ml
1 skodelica sladke smetane 250 ml
2 vejice melise
parmezan v kosu
olje za cvrtje
Banane olupimo in narežemo na manjše kose. Pomočimo jih v razžvrkljanem jajcu in povaljamo v zdrobljenih flipsih s kikirikijem. Panirane bananine kose ocvremo v vročem olju ( cca 2 minute, da dobite zlato rjavo barvo).
Sladkor stresemo v ponev. Segrevamo (večkrat premešamo) 4 minut, da nastane zlato rjava tekočina (karameliziran sladkor). Zalijemo s sladko smetano in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se sestavini povežeta v kremasto tekočino.
Na servirni krožnik nalijemo nekoliko karamelnega preliva. Obložimo z ocvrtimi bananami ter potrosimo z listi melise in koščki parmezana (če nimate noža za parmezan, si lahko pomagate z lupilcem za krompir).
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]