Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Brancin v škrniclju

BRANCIN V PEČICI: Preprosto za pripravo, okusno in zdravo za poletne dni!
0


Preprosto za pripravo, okusno in zdravo za poletne dni!

Pri poimenovanju recepture sem se igral z besedami, a vse skupaj izhaja iz slovenske tradicionalne jedi "PIRANSKI BRANCIN V ŠKARTOCU". Škartoc je primorska beseda za papirnato vrečko. Pri zavijanju brancina sem uporabil peki papir, a ker mi beseda nekako ni šla k naslovu recepta sem se zatekel k besedi "škrnicelj". Besedo uporablja predvsem štarejša populacija v pogovornem jeziku za papirnato vrečko, a jaz jo pobral na Dolenjskem. 😉😊
Pri preprosti recepturi za pripravo sem uporabil 4 kose peki papirja. Ob zdravi in okusni ribi servirajte še listnato solato po lastnem izboru.
NAMIG ZA SERVIRANJE! Pustite svojim gostom, da sami odvijejo škrnicelj in z navdušenjem odkrijejo vsebino ob lepih vonjavah, ki prihajajo iz zavoja.
Brancin spada med morske ribe. Meso brancina spada v najvišji kakovostni razred, saj je mehko in odličnega okusa. Največkrat se pripravi kuhan nad soparo, a med drugim ga lahko tudi ocvrete ali spečete na žaru.

2 brancina
⅓ rdeče paprike

⅓ rumene paprike

⅓ zelene paprike

1 bučka
1 limona
1 pest listov bazilike
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke kajenskega popra
olivno olje
Brancina operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo. Notranjost natremo s soljo in kajenskim poprom.
Zelenjavo (bučke, paprika) očistimo in narežemo na manjše kose. Prav tako limono. Zelenjavi in limoni dodamo še liste bazilike, začinimo in premešamo.
Brancina položimo na kos peki papirja. Nato ga nadevamo in obložimo s polovico mešanice iz zelenjave, limone in bazilike. Pokapamo z olivnim oljem. Zavijemo v peki papir in nato zavitek še v en kos papirja. Položimo na pekač. Postopek ponovimo še z drugo morsko ribo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 30 minut.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo