Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zavitek s čokolado in pistacijo

Sladki zavitek iz listnatega testa z mlečno čokolado, pistacijevim namazom in hrustljavim posipom – popolna sladica brez kompliciranja.
0

GOTOVO JE NOVO: Čokoladna eksplozija z zavitkom presenečenja

Teden je naokoli, in če se je zdelo, da nas nič več ne more presenetit – pride tole. Mehko, toplo, hrustljavo in notri… cela tablica čokolade! Ja, prav si prebral. In ker se spodobi, jo zavijemo v pistacijo, ki doda tisto nutty piko na i. Idealno za nedeljsko razvajanje, ob kavici ali ko rabiš sladek pobeg od vsega. Ne kompliciramo – samo spečemo in uživamo.

Sveže pečen zavitek iz listnatega testa, napolnjen s stopljeno mlečno čokolado in pistacijevim namazom, potresen z mletimi pistacijami.

Zavitek s čokolado in pistacijo

Sestavine (za 1 zavitek)

  • 1 mlečna čokolada (300 g – s celimi lešniki ali po tvoji izbiri)

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa (275 g)

  • 120 g pistacijevega namaza

  • 1 jajce

  • 2 žlici grobo mlete pistacije (za posip)

Postopek

  1. Priprava osnove
    Listnato testo razvij in po sredini premaži s polovico pistacijevega namaza. Na sredino položi celo čokolado in jo premaži še z drugo polovico namaza.

  2. Zavijanje
    Testo premaži z razžvrkljanim jajcem. Nato zapri zavitek – najprej prepogni spodnji in zgornji rob, nato še levi in desni rob, da čokolado lepo objameš. Robove rahlo pritisni skupaj, da se sprimejo.

  3. Pečenje
    Zavitek položi na pekač, obložen s papirjem za peko – z zloženo stranjo spodaj. Ponovno premaži z jajcem in potresi z grobo mleto pistacijo.

  4. Pečica
    Peči v ogreti pečici na 190 °C, približno 22 minut, dokler ne dobi zlate barve.

  5. Ohladi in nareži
    Zavitek malo ohladi, razreži na rezine in postrezi. Naj se čokolada razlije, kot se spodobi.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo