→ Triki za globlji, bolj uravnotežen okus jedi
Se ti je že zgodilo, da jed na koncu ni bila zanič… ampak tudi ne vau? Včasih ne gre za boljše sestavine, ampak za to, kdaj in kako jih uporabiš. V tem članku ti zaupam trike, s katerimi jedi dobijo tisti "nekaj več" – tudi če kuhaš z osnovnimi sestavinami iz domače kuhinje.
Triki
-
Najprej sol, potem kis – dodajanje kisline (limona, balzamični kis...) na koncu kuhanja zaokroži okus.
-
Začimbe zbudi z vročino – kumino, curry ali poper na hitro segrej v suhi ponvi ali olju, da se sprostijo arome.
-
Za umami dodaj kapljico sojine omake ali Worcesterske – deluje tudi v golažu ali omleti.
-
Čebulo karameliziraj počasneje – sladkor v njej naredi čudež za omake in enolončnice.
-
Česen in čebula? Najprej čebula! – česen dodaj kasneje, da se ne zažge in ne zagreni.
-
Zelišča? Timing je vse! – suha dodaj med kuhanjem, sveža tik pred koncem.
-
Ne boš verjel, ampak ščepec sladkorja v omaki – še posebej v paradižnikovi ali v enolončnicah.
-
"Če je preblago, ni sol" – ampak kislina – kis, jogurt ali limonin sok naredijo razliko.

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar