Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kako začiniti kot kuhar s šestimi zvezdicami (ali pa vsaj z dvema žličkama)?

Triki za poglobljen okus: kislina, začimbe, umami in sveža zelišča – začini svoje jedi kot profesionalec.
0

→ Triki za globlji, bolj uravnotežen okus jedi

Se ti je že zgodilo, da jed na koncu ni bila zanič… ampak tudi ne vau? Včasih ne gre za boljše sestavine, ampak za to, kdaj in kako jih uporabiš. V tem članku ti zaupam trike, s katerimi jedi dobijo tisti "nekaj več" – tudi če kuhaš z osnovnimi sestavinami iz domače kuhinje.

Triki

  1. Najprej sol, potem kis – dodajanje kisline (limona, balzamični kis...) na koncu kuhanja zaokroži okus.

  2. Začimbe zbudi z vročino – kumino, curry ali poper na hitro segrej v suhi ponvi ali olju, da se sprostijo arome.

  3. Za umami dodaj kapljico sojine omake ali Worcesterske – deluje tudi v golažu ali omleti.

  4. Čebulo karameliziraj počasneje – sladkor v njej naredi čudež za omake in enolončnice.

  5. Česen in čebula? Najprej čebula! – česen dodaj kasneje, da se ne zažge in ne zagreni.

  6. Zelišča? Timing je vse! – suha dodaj med kuhanjem, sveža tik pred koncem.

  7. Ne boš verjel, ampak ščepec sladkorja v omaki – še posebej v paradižnikovi ali v enolončnicah.

  8. "Če je preblago, ni sol" – ampak kislina – kis, jogurt ali limonin sok naredijo razliko.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo