Četrtki kličejo po hitrem receptu, ki ga lahko pripraviš z levo roko. Tofu in brokoli sta zmagovalna kombinacija – hrustljava, polna teksture in hitro pripravljena. Vse skupaj povežeš z aromatično omako iz sojine omake, sezama in kančka medu. Dodaš lahko kar imaš doma – čili, korenje ali gobe.
Sestavine
-
200 g tofuja
-
200 g brokolija
-
1 žlica sojine omake
-
1 žlička sezamovega olja
-
½ žličke medu
-
1 strok česna
-
½ žličke naribanega ingverja
-
1 žlica rastlinskega olja
-
1 čajna žlička sezamovih semen
1 mlada čebula
-
priloga: kuhan riž
Postopek
Tofu nareži na kocke in popivnaj s papirnato brisačo. Na olju ga popeci do zlatorjave barve. Dodaj brokoli, česen, ingver in kanček vode – pokrij za 3 minute. Dodaj sojino omako, sezam, med, premešaj in postrezi z rižem. Okras s sezamom in narezano mlado čebulo.
Za dodatno teksturo vmešaj pest indijskih oreščkov ali arašidov.

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar