Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Azijski tofu & brokoli stir-fry

Tofu z brokolijem v azijski omaki je hitro, vegansko kosilo z bogatim okusom – pripravljeno v eni ponvi v manj kot 20 minutah.
0
Bela keramična skleda s stir-fryjem iz hrustljavega tofuja, brokolija in temne sojine omake, posutega s sezamom in mlado čebulo.

Četrtki kličejo po hitrem receptu, ki ga lahko pripraviš z levo roko. Tofu in brokoli sta zmagovalna kombinacija – hrustljava, polna teksture in hitro pripravljena. Vse skupaj povežeš z aromatično omako iz sojine omake, sezama in kančka medu. Dodaš lahko kar imaš doma – čili, korenje ali gobe.

Sestavine

  • 200 g tofuja

  • 200 g brokolija

  • 1 žlica sojine omake

  • 1 žlička sezamovega olja

  • ½ žličke medu

  • 1 strok česna

  • ½ žličke naribanega ingverja

  • 1 žlica rastlinskega olja

  • 1 čajna žlička sezamovih semen 

  • 1 mlada čebula

  • priloga: kuhan riž

Postopek
Tofu nareži na kocke in popivnaj s papirnato brisačo. Na olju ga popeci do zlatorjave barve. Dodaj brokoli, česen, ingver in kanček vode – pokrij za 3 minute. Dodaj sojino omako, sezam, med, premešaj in postrezi z rižem. Okras s sezamom in narezano mlado čebulo.

Za dodatno teksturo vmešaj pest indijskih oreščkov ali arašidov.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo