Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji trakci v kremni limonini omaki z mlado špinačo

Mehki piščančji trakci v kremni limonini omaki z mlado špinačo – hitro, sveže in popolno kosilo za začetek tedna.

Ponedeljek kliče po kosilu, ki je hitro, nežno in malo “mini spa” za dušo. Kremna limonina omaka objame mehke piščančje trakce in ti da občutek, da si si res vzel čas za kosilo – čeprav si bil v kuhinji komaj pol ure. Mlada špinača poskrbi za svežino na krožniku, limona pa doda ravno prav živahnosti, da je prvi grižljaj res dober začetek tedna.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 350 g piščančjega fileja, narezanega na trakove
  • 1 večji strok česna, drobno sesekljan
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • sok 1 limone + malo naribane lupinice (po želji)
  • 40 g naribanega parmezana
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 pesti mlade špinače
  • sol in sveže mlet poper po okusu

Postopek

  1. Piščančje trakove osušimo s papirnato brisačo, nato jih začinimo s soljo in poprom. Suho meso se v ponvi lepše zapeče in ne začne “kuhati” v lastnem soku.
  2. V večji ponvi segrejemo olivno olje in maslo. Ko maslo rahlo zapeni, dodamo piščančje trakove in jih na srednje močnem ognju opečemo z vseh strani, da dobijo lepo zlato barvo.
  3. Dodamo sesekljan česen, premešamo in pražimo še približno 30 sekund – samo toliko, da zadiši, ne sme porjaveti.
  4. Prilijemo smetano, dodamo limonin sok in po želji še malo naribane lupinice. Vse skupaj na rahlem ognju kuhamo 3–4 minute, da se omaka zgosti in lepo objame meso.
  5. Vmešamo nariban parmezan, dobro premešamo, poskusimo in po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom.
  6. V ločeni ponvi na kapljici olja na hitro popražimo mlado špinačo, da ravno oveni. Ne solimo preveč, ker je omaka že sama po sebi polnega okusa.
  7. Piščančje trakce s kremno limonino omako postrežemo na krožnikih in dodamo špinačo ob strani ali vse skupaj premešamo v eno skledo – odvisno od razpoloženja.
💡 Namig: za še več svežine tik pred serviranjem dodamo malo dodatne limonine lupinice in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Odlično se poda k kuhanemu ali pečenemu krompirju, testeninam ali rižu.
0.0/ 5 (0)
Kuhla – Naj se blešči in diši (PDF) ovitek
Prednaročilo • Kuhla PDF

✨ Naj se blešči in diši (PDF)

Moj najbolj prazničen priročnik doslej – 80+ receptov, 20+ darilnih kozarcev, hitre sladke & slane ideje, praznični triki, organizacija peke in nasveti, da decembra ne preživiš samo v kuhinji.

Prednaročilo = nižja cena + možnost dodatnega -20% popusta na dražji PDF, če vzameš 2 izdaji.

16,99 € 18,99 € 🛒 Prednaroči zdaj
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo