Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sobotna sreča: tortilje s sirom, pestom in špinačo – mehke, hrustljave in nevarno dobre

Najbolj priljubljena sobotna jed: tople tortilje z mozzarello, špinačo in pestom. Mehko, hrustljavo in pripravljeno v nekaj minutah.

Sobota diši po počasnem jutru, topli kavi in hrani, ki je lahkotna, a še vedno udobna. In očitno smo si vsi želeli točno to – nekaj, kar je med sendvičem in quesadillo.
Zato je med vsemi sobotnimi recepti največkrat zmagal ta: tople tortilje z mozzarello, špinačo in pestom.
Na ponvi rahlo hrustljave, znotraj pa stopljen sir, zelena omamnost pesta in malo špinače – kot objem, zavit v tortiljo.

Hrustljavo popečene tortilje s sirom, špinačo in zelenim pestom

Sestavine

  • 2 tortilji (premer 25 cm)

  • 1 pest sveže špinače

  • 80 g mozzarella sira

  • 2 žlički pesta

  • olivno olje

Postopek

  1. Tortilji premaži s pestom, dodaj sir in špinačo.

  2. Zvij in popeci na ponvi do zlato rjave barve.

  3. Postrezi toplo, z dodatkom solate.

    0.0/ 5 (0)


Namesto trgovskega pesta lahko pripraviš kar domačega, ki je popolnoma enostaven in zelo okusen -RECEPT. Tortilji lahko dodaš lahko tudi na tanko narezane sušene paradižnike za več okusa.

Jutri pa še finale – nedelja. In povem ti, nedeljska jed je tista, ki poskrbi, da vikend ni čisto mimo (tudi če pomivaš posodo).

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo