Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

RAKI Z AVOKADOM

SESTAVINE ZA 4osebe:

300g očiščenih rakov
1 kom avokado
200g parmezana v kosu
70g rukole
sol, poper, rožmarin
2 žlice olivnega olja
5 žlic balzamičnega kisa
česen po okusu
vejica peteršilja


PRIPRAVA:


Rake v slani vodi skuhamo. Avokado olupimo, prerežemo na pol in odstranimo koščico. Polovici avokada narežemo po dolgem še na tri dele in nato prečno na malo debelejše lističe. Parmezan narežemo na majhne kocke. Rake, avokado, parmezan damo v posodo. Nato vse skupaj posolimo, popopramo, dodamo rožmarin, olivno olje, balzamični kis, na lističe narezan česen , sesekljan peteršilj in narahlo ptremešamo. Serviramo ohlajeno na rukoli.

AVOKADO
Med vsemi vrstami sadja je vsebnost maščob v avokadu najvišja: okoli 20%. Tri četrtine teh maščob je v obliki večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Avokado vsebuje oleinsko kislino, je mononenasičena maščoba, ki pomaga zniževati holesterol. V neki študiji so ljudje z izrazito visokim holesterolom, jedli veliko avokada in pokazal se jim izraziti napredek. Tako je avokado idealno živilo za vse, ki se morajo ali želijo odreči maščobam živalskega porekla.
Avokado vsebuje veliko količino kalija, minerala, ki uravnava krvni pritisk. Zadosten vnos kalija preprečuje bolezni srca in ožilja, kot so visok pritisk in srčna kap.
Avokado stopnjuje sposobnost pomnjenja. Pri učenju za izpite, pri pripravljanju na pomembne sestanke ali daljše govore bi morali prej imeti na jedilniku avokado.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo