Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

KMEČKA RIŽOTA

Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 45 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,48 kg RIŽ
1 kom ČEBULA
1/2 kom POR
1 kom PARADIŽNIK
1/3 kom KUMARE
0,10 kg ŠUNKA
0,08 kg SLANINA
0,08 kg PRŠUT
0,20 kg GOBE - ŠTOROVKE
5 kom OLIVE
ZAČIMBE (majaron, timijan)
ČESEN
PETERŠILJ
SOL
POPER
OLIVNO OLJE





Predpriprava:
- slanino. pršut in šunko narežemo na majhne kocke
- čebulo očistimo in sesekljamo
- por narežemo na tanke kolobarje
- paradižnik in kumare očistimo ter narežemo na male kocke
- olive, česen in peteršilj skupaj sesekljamo
- gobe operemo pod tekočo vodo in razpolovimo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo in mesnine. Ko dobimo zlato rjavo barvo dodamo zelenjavo (paradižnik, kumare, gobe, por), začimbe ter sol in poper. Pražimo na srednjem ognju približno 10 minut. Nato dodamo sesekljan česen, olive in peteršilj. Dobro premešamo, dodamo riž in zalijemo z vodo (v skodelici izmerimo riž in pomnožimo z 2). Ko zavre, pokrito kuhamo 15 minut. Ugasnemo toplotni vir in pustimo pokrito še 10 minut. Poleg postrežemo naribani parmezan.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]