Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

PEČENA POLNJENA PAPRIKA


Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 25 minut

Sestavine za 2 paprike:
2 kom PODOLGOVATA RDEČA PAPRIKA
0,10 kg SIR
0,10 kg PRŠUT
1 žlica AJVAR
POPER
TIMIJAN
1 žlica SEZAMOVA SEMENA
OLIVNO OLJE

Predpriprava:
- papriki izdolbemo semena in operemo
- grobo sesekljamo pršut in sir




Priprava:
Nadev: sestavine dobro zmešamo (sir, pršut, ajvar, sezam, poper, timijan). S tako pripravljenim nadevom, nadevamo papriko. V ponvi segrejemo olivno olje in spečemo paprike (cca 15 minut). Paprike obračamo, da jih popečemo na vseh straneh.

Nasvet:
Poleg postrežemo žlico kisle smetane in pečen ribji file.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]