Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

SVINJSKA ZAREBERNICA PO VRTNARSKO


Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 4 osebe:
4 kom (0,80 kg) SVINJSKA ZAREBERNICA
0,05 kg RUKOLA
1 kom PARADIŽNIK
1 kom PAPRIKA
1 kom KORENJE
1 šopek SVEŽA ZELIŠČA (bazilika, luštrek, drobnjak)
ČESEN
SOL
POPER
4 žlice GORČICA
OLIVNO OLJE

Predpriprava:
- marinada: sveža zelišča in česen sesekljamo, dodamo gorčico, sol, poper in 4 žlice olivnega olja / dobro premešamo in premažemo zarebernice / pokrijemo in pustimo počivati 20 minut
- svinjsko zarebernico potolčrmo, porežemo žile in mariniramo



- zelenjavo očistimo, operemo in grobo sesekljamo

Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo zarebernice na obeh straneh (vsaka stran cca 4 minute). Nato dodamo grobo sesekljano zelenjavo, pražimo 5 minut, zalijemo z malo vode (0,15 lit), pokrijemo in na najnižji temparaturi dušimo 10 minut.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]