Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Zelena solata s tuno

Čas priprave:
15 minut


Zahtevnost:
enostavno


Nasvet:
tuno lahko nadomestimo s koščki popečenega purana ali piščanca







Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg zelene solate - endivija
0.05 kg rukole
1 kom konzerve tune v lastnem soku (185g)
2 jajca
1 konzerva koruze (340g)
0.10 kg dimljenega sira
4 žlice majoneze
olivno olje
balzamični kis
sol
česen po okusu

Predpriprava:
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- zeleno solato otrebimo in operemo
- koruzo odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo
- česen fino sesekljamo
- dimljen sir naribamo

Priprava:
Zeleni solati dodamo koruzo, česen, olivno olje, balzamični kis in sol ter dobro premešamo. Narejeno solato položimo na servirno posodo in obložimo s kolobarji jajc ter čez vse skupaj potrosimo tuno. Na vrh dekorativno položimo žlico majoneze in potrosimo z ribanim sirom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]