Vaflji z jagodami in kokosom

Zahtevnost:
*****
Čas priprave:
25 minut
Nasvet:
Nadev za vaflje lahko popolnoma prepustimo domišljiji; v predlaganem receptu lahko zamenjate čokolado z drugim nadevom

VAFLJI:

Sladkor, maslo, vanili sladkor in jajca dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Počasi dodajamo izmenično moko pomešano s pecilnim praškom ter mleko pomešani z vodo. Ob koncu mora biti masa goste tekoča. Gostosto uravnavamo z moko ali mlekom.

Maso pečemo v aparatu za peko vafljev, 
a si lahko pomagamo rudi s ponvijo.


Sestavine za 5 oseb (testo):

0,30 kg moke
3 žlice  masla
3 žlice sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
3 jajca
1 žlica ruma
0,1 lit mlačne vode
0,15 lit mleka
¼ vrečke pecilnega praška



Priprava:

Jagode očistimo in operemo pod tekočo vodo ter jih osušimo. Nato jih narežemo na tanke lističe ter dekorativno položimo na pečene vaflje. Mlečno čokolado nad soparo raztopimo, a ko je stopljena ji primešamo še tekočo sladko smetano. Z prelivom prelijemo jagode in posujemo z grobo mletimi lešniki in sladkorjem v prahu.
Nadev za vaflje:

25 jagod
0,15 kg mlečne čokolade s kokosovim polnilom
0,10 lit sladke smetane
sladkor v prahu za posip
3 žlice lešnikov
1 žlica olja

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018