Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Vaflji z jagodami in kokosom

Zahtevnost:
*****
Čas priprave:
25 minut
Nasvet:
Nadev za vaflje lahko popolnoma prepustimo domišljiji; v predlaganem receptu lahko zamenjate čokolado z drugim nadevom

VAFLJI:

Sladkor, maslo, vanili sladkor in jajca dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Počasi dodajamo izmenično moko pomešano s pecilnim praškom ter mleko pomešani z vodo. Ob koncu mora biti masa goste tekoča. Gostosto uravnavamo z moko ali mlekom.

Maso pečemo v aparatu za peko vafljev, 
a si lahko pomagamo rudi s ponvijo.


Sestavine za 5 oseb (testo):

0,30 kg moke
3 žlice  masla
3 žlice sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
3 jajca
1 žlica ruma
0,1 lit mlačne vode
0,15 lit mleka
¼ vrečke pecilnega praška



Priprava:

Jagode očistimo in operemo pod tekočo vodo ter jih osušimo. Nato jih narežemo na tanke lističe ter dekorativno položimo na pečene vaflje. Mlečno čokolado nad soparo raztopimo, a ko je stopljena ji primešamo še tekočo sladko smetano. Z prelivom prelijemo jagode in posujemo z grobo mletimi lešniki in sladkorjem v prahu.
Nadev za vaflje:

25 jagod
0,15 kg mlečne čokolade s kokosovim polnilom
0,10 lit sladke smetane
sladkor v prahu za posip
3 žlice lešnikov
1 žlica olja
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]