Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

MESNI ŠTRUDELJ


mesni burek
čas priprave
1 URA
zahtevnost
*****
nasvet
Meso lahko nadomestimo s poparjeno blitvo ali špinačo, kateri primešamo malo skute








Testo:
1 kisla smetana
0,35kg moke
0,22kg margarine
ščep soli
ščep sladkorja


Iz naštetih sestavin zgnetemo testo in ga pustimo pol ure počivati.
Na tanko razvaljamo ter nadevamo z mesnim nadevom.



Nadev:
0,40kg mletega mesa
1 srednje velika čebula
1 srednje velik korenček
1 zrel paradižnik
Česen po okusu
Majaron
Timijan
Sol
poper
3 žlice olja
Predpriprava:
          Čebulo očistimo in sesekljamo
          Korenček olupimo ter naribamo
          Paradižnik operemo pod tekočo vodo in narežemo na majhne kocke
       Česen očistimo in sesekljamo
      
       Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, da se razpusti. Da bo postopek hitrejši: ko čebulo pražimo jo posolimo.
Praženi čebuli dodamo meso in korenje ter začimbe (poper, majaron, timijan), pražimo približno 10 minut.
Dodamo česen, a ko zadiši dodamo še sveži paradižnik ter dušimo pokrito približno 10 minut.

Z mesnim nadevom potrosimo razvaljano testo ter ga zavijemo v rolo. Pečemo ga na 200°C približno pol ure. Med pečenjem ga nekajkrat  premažemo z mešanico olja in vode.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]