Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Živila, ki ublažijo lakoto

0
Če živite v strahu, da si boste nakopičili odvečne kilograme, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da shujšate oz. vzdržujete telesno težo.



Obstajajo živila, ki pospešujejo delovanje organizma, zavirajo lakoto ali enostavno topijo odvečno maščobo v našem telesu. Če boste vključili spodaj omenjena živila v vsakodnevni jedilnik ter malo pazili na prehrano ne boste imeli problemov pri odvečnih kilogramih. Vendar, nutricionisti poleg teh živil priporočajo pitje velike količine vode ali nesladkanega čaja, ki tudi zmanjša lakoto.

RDEČA PAPRIKA ZMANJŠUJE LAKOTO
Ena od raziskav razkriva, da ženske, ki si želijo popolno postavo v bikinkah, lahko samo s polovico čajne žličke mlete rdeče paprike posute po hrani zmanjšajo apetit.

JABOLKO PAZI NA TELESNO TEŽO
Vso sadje in zelenjava, ki je bogato z vodo in vlakninami, nasiti naše telo. Jabolko je najboljša izbira za tiste, ki pazijo na kilograme. Namreč, v našem telesu proizvaja hormon GLP-1 in s tem naši možgani mislijo, da smo siti.

LIMONA TOPI ODVEČNO MAŠČOBO
Limona vsebuje pektin, ki veže maščobo v našem želodcu. Limonina kislina in pektin upočasnjujeta asorbiranje sladkorja po obroku in sodelujeta pri izgorevanju maščob.

MORSKE ALGE ZA »MED OBROK«
Začnite dan z napitkom iz morskih alg in lažje boste izgubljali odvečne kilograme. Nutricionisti razkrivajo, da vlaknine iz alg zmanjšajo občutek lakoti za 30%, a najboljše je alge uživati kot »med obrok«.

ZELENI ČAJ »ŽRE« KALORIJE
Zeleni čaj vsebuje veliko katehina, ki povzroča hitrejše izgorevanje kalorij. Samo tri skodelice na dan vam bodo pomagale, da se bo izgorevanje kalorij pospešilo za 40% hitreje.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo