Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ocvrti lignji - malo drugače

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut
Nasvet: suh rožmarin lahko zamenjate s svežim ; kajzerice lahko nadomestite s štirimi kosi svežega belega kruha, debeline enega prsta ; lignje lahko zamenjate s filejem osliča, purana, piščanca, vitkega soma...
recept za lignje, domače drobtine, recepti za morsko hrano, ocvrti kalamari


Sestavine za 4 osebe:
24 lignjev z lovkami ( cca 0,70 kg)
4 sveže kajzerice (4 kosi belega kruha)
1 srednje velik jajčevec
8 listov zelene solate - po izboru
2 stroka česna
4 žlice ostre moke
2 jajca
8 žlic mleka
8 žlic olivnega olja
5 žlic vinskega kisa
4 žlice bučnega olja
začimbe: sol, poper, šop drobnjaka, pol čajne žličke suhega rožmarina

Priprava:

OKUSNE IN SVEŽE DROBTINE
V posodo električnega mešalnika položimo:
- kajzerice grobo nadrobimo
- česen očistimo in narežemo na manjše koščke
- drobnjak narežemo na manjše kosčke
- ščepec soli in popra
- suh rožmarin
Vse skupaj dobro zmeljemo.
Pripravimo paniro za lignje:
POSODA - MOKA
moki dodamo ščepec soli in popra ter premešamo
POSODA - JAJCE
jajcu dodamo mleko, ščepec soli in popra ter s pomočjo vilice dobro premešamo - žvrkljamo
POSODA - DROBTINE
Lignje (če uporabljamo zmrznjene - odtajamo) operemo ter dobro odcedimo.

Ligenj povaljamo v moki.
Ligenj pomočimo v jajce, dvignemo nad posodo ter počakamo, da se odvečno jajce odcedi.
Ligenj povaljamo v svežih in okusnih drobtinah.
V ponvi segrejemo 4 žlice olivnega olja, lignje pečemo na vsaki strani 3 minute.
Osvežujoča priloga:
Jajčevec operemo, narežemo na tanke kolobarje ter začinimo s soljo in poprom.
Solatne liste operemo pod tekočo vodo in osušimo (položimo na papirnato brisačo - po parih minutah liste obrnemo).
V ponvi segrejemo 4 žlice olivnega olja.

Kolobarje jajčevca popečemo na obeh straneh, da dobijo zlato-rjavo barvo.

Zalijemo z mešanico kisa in vode (5 žlic kisa in 8 žlic vode) ter na hitro prevremo (pol minute).
Serviranje:
Polovico krožnika obložimo s solato. 

Čez solato dekorativno položimo kolobarje popečenega jajčevca ter pokapamo z omako, ki je ostala pri pečenju jajčevca.

Ob koncu vse skupaj pokapamo z bučnim oljem.

Solati z jajčevcem priložimo še ocvrte lignje.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo